Het plan

Sloop

Huidige situatie
Het huidige gebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de woonbehoefte en eisen die we stellen aan een modern verpleeghuis.

Fase 1
De werkzaamheden aan de binnenzijde van het hoofdgebouw (toren) zijn afgerond. De afwerkingen zijn verwijderd en asbest is gesaneerd.

Fase 2
In april 2020 start de sloop van de laagbouw, parkeergarage en de toren. De sloop is na verwachting in september 2020 afgerond.

Nieuw ontwerp

Momenteel werken we aan het ontwerp van het nieuwe verpleeghuis. Dit doen we in een bouwteam samen met een ontwikkelaar-architect-aannemer en de gemeente. Onderstaande impressie en plattegronden zijn het voorlopig ontwerp welke de basis vormen voor het definitieve ontwerp!

MijnWater

In Douvenrade gaan we gebruik maken van Mijnwater: een duurzame energiebron uit Heerlen. Dit is natuurlijk verwarmd (mijn)water, ontstaan na de sluiting van de steenkoolmijnen in Heerlen. Sinds 2008 wordt deze duurzame energiebron op steeds meer plekken in Heerlen gebruikt om gebouwen, woningen en kantoren te koelen en te verwarmen.
Ook in Douvenrade gaan we gebruik maken van Mijnwater. Zowel in het nieuwe zorgcentrum als in de seniorenwoningen van de Corridorflat en de Terrasflat.
Met dit nieuwe energiesysteem – waardoor het gebruik van gas niet langer nodig is – én door het gebruik van nieuwe beglazing dragen we bij aan minder CO2-uitstoot en meer wooncomfort.

Planning

2019
- voorbereidende werkzaamheden: zoals het leggen van het leidingwerk en het graven van sleuven.

2020
- voorjaar: woningen Corridor geschikt maken voor Mijnwater.

Meer informatie
https://www.mijnwater.com/

 

Situatie

situatie

Impressie

impressie

 

 

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen